BANNER IMAGE.jpg

 

SHELDON AVENUE  

Located in the Highgate conservation area of London, this 9000 sq. ft. property has been rebuilt in order to fulfill the complex day-to-day living requirements of the client. Adding a stepped and terraced courtyard has allowed for the lower ground to open gently onto the sloping rear garden allowing light to flood the previously dark basement whilst the creation of the basement and the underground swimming pool facing the sunken terraces counterbalances the historical character of the property.

Internally, light and space are maximised throughout the house by the use of double volumes, and a three-storey atrium at the entrance. The centre piece, a stunning delicate steel helical stair, lends further drama and excitement to the atrium and house as a whole.

In addition to a full architectural service Finkernagel Ross provided interior design and lighting design.

“After 15 years of marriage we finally disagreed – I wanted a calming modern house but my husband wanted a contemporary house with adventure – Felix, Catherine and their team gave us both. Inspiring us with their attention to detail and sense of ownership for this project we felt emboldened in our pursuit for our dream home – trusting them was easy. 
Even though works are not yet complete the house already has character. We walk through the traditional façade, entering a contemporary entrance hall flooded with natural light from above and a spiral staircase levitating our gaze to the upper levels, before emerging in a clean, modern family living space, which we plan to warm up with unique furniture and personal artifacts from our travels … and a Piano! A big thank you to Finkernagel Ross Architects”
Sheldon Avenue Owners

Photography by Will Scott